fbpx
Home Dessert Banaan-chocolade ijscrème
Banaan-chocolade ijscrème

Banaan-chocolade ijscrème

3 mei 2016

Wie zegt dat snoepen ongezond moet zijn? Banaan-chocolade ijscrème is één van mijn favoriete desserts. Al moet ik toegeven dat ik deze ijscrème soms ook gewoon als ontbijt eet. Hé, er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in dus voortaan eten we allemaal ijscrème als ontbijt 🙂 Deze week mogen we EINDELIJK genieten van zomerse temperaturen en daar hoort natuurlijk gezonde ijscrème bij!

 

Zo maak je het

Haal de schijfjes bevroren banaan en frambozen uit de diepvries en plaats ze in de foodprocessor. Voeg vervolgens de carobepoeder en melk toe en mix tot er een smeuïge massa ontstaat.

Giet het ijs in een glas en werk tot slot af met jouw favoriete topping. Ik heb aardbeien, pecannoten, kokosschilfers en cacao nibs gebruikt. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Probeer eens het recept knapperige quinoa in combinatie met een zelfgemaakte ijscrème. Eerder zin gekregen in frambozen? Misschien is dan het recept gezonde frambozen ijscrème iets voor jou.
Wist je dat je van banaan ook pannenkoekjes kan maken? Lees er alles over in het recept mini banaan pannenkoekjes. Ook in het chocolade bananenbrood speelt de banaan de hoofdrol.
Frambozen zitten tjokvol antioxidanten. Ook in het recept bosvruchten crumble taart, kerst camembert, frambozen-tijm ijsjes en pink smoothie werden frambozen gebruikt.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Banaan-chocolade ijscrème

 

BANAAN CHOCOLADE IJSCREME

Print dit recept

Ingrediënten

Voor de ijscrème

  • 1 à 2 bevroren bananen, in stukjes gesneden
  • 15 bevroren frambozen
  • een scheutje kokosmelk (of andere melk naar keuze)
  • 2 à 3 eetlepels carobepoeder (of cacao poeder)

Voor de topping

  • Verse aardbeien
  • Pecannoten
  • Kokosschilfers
  • Cacao nibs

Instructies

  1. Haal de schijfjes bevroren banaan en frambozen uit de diepvries en plaats ze in de foodprocessor.
  2. Voeg carobepoeder en melk toe en mix tot een smeuïge massa.
  3. Werk af met de toppings.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.