Home Dessert Back in Foodblogland!
Back in Foodblogland!

Back in Foodblogland!

19 april 2016

Lieve volgers,

A Spoonful of Happiness is back in foodblogland! Zoals jullie reeds weten heeft mijn blog een ferme winterslaap gehouden. Graag vertel ik jullie ook waarom ik eventjes verdween uit foodblogland.

Perfectionisme

Kennen jullie dat? Een perfectionist? Wel, ik ben er eentje. Perfectionistisch zijn heeft zo zijn voordelen maar ik heb toch ook de keerzijde van de medaille mogen ontdekken. Vorig jaar ging de blog van start omdat ik hou van lekker eten en experimenteren in de keuken. De blog groeide sneller dan verwacht waardoor de perfectionist in mezelf algauw op de gaspedaal ging staan.

Ik kon uitsluitend nog aan nieuwe recepten denken, ik stond op met recepten en ik ging slapen met recepten. Op zich niet zo erg als je gepassioneerd en gebeten door eten bent. Maar mijn blog is een hobby wat wil zeggen dat ik een job heb die voorrang krijgt. Het ging zelfs zo ver dat mijn sociaal leven een stapje opzij moest zetten omdat ik moest bloggen! Ik moest helemaal niets natuurlijk maar dat stemmetje in mijn hoofd zei dat het van moeten was. Ik werd algauw geleefd door mijn blog en ik had het helemaal niet door. Tot ik op een dag realiseerde dat ik bloggen helemaal niet meer zo leuk vond.

Een noodgedwongen pauze

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en de blog eventjes op pauze gezet. (En omdat ik een schouderoperatie onderging op hetzelfde moment waardoor de timing eigenlijk ideaal was) Alvorens ik deze beslissing nam voelde ik me immens schuldig. Ik had intussen een mooi aantal volgers opgebouwd en opeens beslis ik de stekker uit te trekken. Hoe egoïstisch kon ik wel niet zijn? Maar gelukkig heeft een pauze me enorm deugd gedaan en heb ik hier ook veel uit geleerd. Ik ben tot het besef gekomen dat ik geen fulltime blogger ben en er al helemaal geen centjes met verdien. Oké, af en toe krijg ik eens gratis samples toegestuurd maar daar betaal je natuurlijk de rekeningen niet mee. Mijn huisbaas zou eens goed lachen denk ik. Ik ben dus helemaal niet verplicht om dagelijks of wekelijks nieuwe blogberichten te creëren. Oef, wat een opluchting. Ik moet helemaal niet bloggen! Ik mag gewoon bloggen wanneer ik daar zin in heb!

Voortaan wat minder perfectionistisch

Ik heb opnieuw energie, ik beleef opnieuw plezier aan kleine dingen, ik maak opnieuw tijd voor anderen, ik besteed meer tijd aan mezelf. Je zou het misschien niet denken maar bloggen neemt enorm veel tijd in beslag… Massa’s veel tijd in beslag… Op het einde moest ik teksten beginnen verzinnen om toch maar iets te kunnen schrijven. Nou, zo hoort het niet te werken denk ik dan. Bloggen moet spontaan, luchtig en vooral leuk blijven. Dus voortaan als ik eventjes inspiratieloos ben, so be it. De inspiratie komt elke keer opnieuw terug alleen duurt het de ene keer wat langer dan de andere keer.

Een ander deeltje van de perfectionist in mezelf wou de blog een compleet nieuwe look geven. Opeens was ik niet meer tevreden met hoe mijn blog eruit ziet terwijl er helemaal niets mis met is. Mijn fotografie skills zijn intussen gegroeid waardoor ik ook niet meer tevreden ben van de foto’s van mijn allereerste blog berichten (die genomen zijn met mijn smartphone). Mijn fototoestel kocht ik pas aan nadat de blog online ging. Alles opnieuw fotograferen neemt natuurlijk nog meer tijd in beslag dus dat laten we dan ook maar eventjes zo. Uiteindelijk besloot ik om de blog te laten zoals hij is, zo zien jullie tenminste evolutie, niet? Ook voor mezelf is het best fijn om terug te blikken.

Verder bloggen of niet?

Ik moet toegeven dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds worstel met twijfels. Blog ik verder? Wil ik verder bloggen? Ga ik de blog uitbreiden? Gaan mijn volgers dat wel appreciëren dat mijn blog gaat uitbreiden? Waarmee kan ik de blog uitbreiden zodat het binnen mijn concept past? Wat als ik na enkele weken me opnieuw laat vangen aan de perfectionist in mezelf? Ga ik dezelfde fout maken? Maar dan dacht ik: “Ah, als ik geen zin heb om te bloggen, dan blog ik toch gewoon eventjes niet.” Voortaan blog ik alleen wanneer ik zin heb om te bloggen. Maar geen nood, jullie zullen nog geregeld nieuwe inspiratie zien verschijnen!

Fotografie

Fotografie is een andere passie en door mijn blog is deze passie alleen maar groter geworden waardoor ik me hier ook verder in wil verdiepen. Het is zo’n boeiende wereld en er valt zoveel te leren. In dat opzicht is de blog natuurlijk ideaal want mijn gerechten zijn het ideale model. Maar ik wil nieuwe horizonten verkennen en uitbreiden naar natuur, dieren, kinderen, huwelijken, geboortes, communies, enz.… Ik ben er nog niet helemaal aan uit maar fotografie, daar moet meer met gebeuren! Er is nog heel wat werk aan de winkel maar hé, oefening baart kunst! En dus ga ik voortaan meer tijd investeren in fotografie! En als jullie dat goed vinden deel ik af en toe een plaatje met jullie op mijn Facebookpagina. 🙂

Jullie zijn top!

Op dit moment kan ik de blog nog niet loslaten simpelweg omdat ik de meest fantastische volgers heb! Ondanks dat mijn blog enkele maanden ‘geslapen’ heeft blijft mijn blog tot mijn grote verbazing dagelijks nog heel wat bezoekers aantrekken.  En oooooh ja, bedankt lieve volgers voor de massale berichtjes die ik kreeg! Het is fijn om na al die maanden nog steeds gemist te worden! Mede dankzij deze berichtjes besloot ik om verder te bloggen. Alleen zal ik de perfectionist in mezelf wat in toom moeten leren houden.

Van zodra een passie begint te lijken op een lastige taak wordt het hoog tijd voor een pauze

Lieve volgers, graag geef ik jullie volgende raad mee: Van zodra een passie begint te lijken op een lastige taak wordt het hoog tijd voor een pauze. Sometimes a break from your routine is the very thing you need. En daar is helemaal niets mis mee! Vroeg of laat hebben we allemaal wel eens een pauze nodig van waar we met bezig zijn. Ontspannen deed ik quasi niet meer al dacht ik dat bloggen nu juist de ontspanning was! Helaas pindakaas… Ontspanning wil zeggen dat je iets doet wat je graag doet en dat was nu wel heel ver te zoeken bij me.

Voortaan wil ik dus opnieuw plezier beleven aan bloggen! Tot heel snel! Bedankt om mij niet te vergeten!

Xoxo, Virginie

 

 

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

Nele 20 april 2016 - 11:13

Leuk dat je zo eerlijk bent! Ik denk dat veel bloggers dit meemaken maar het nooit durven uit te spreken. Ikzelf begin binnenkort aan een food website (bewust geen blog omdat ik exact hetzelfde zou voorhebben wat jij hierboven omschrijft)
Veel succes!

Reply
Virginie 20 april 2016 - 11:16

Hoi Nele!
Bedankt voor jouw fijne reactie! Het is best ‘angstaanjagend’ om hierover zo eerlijk te zijn maar ik draag nu eenmaal mijn hart op de tong 🙂 Wat fijn dat je binnenkort een eigen food website start! Alvast heel veel succes toegewenst! Laat gerust een berichtje na van zodra jouw website online gaat! Ik ben alvast heel benieuwd!
Groetjes,
Virginie

Reply
NeleDW 24 april 2016 - 08:55

Veel succes met de nieuwe start! Je ziet, je volgers blijven je volgers, ook al ga je er een tijdje tussenuit.
Het leven is te kort om teveel te moeten, piekeren… Op je eigen tempo, dus! En wij zijn blij met een nieuw receptje, of dat nu elke week of elke maand is. Goed om je terug te hebben, Virginie! Xxx

Reply
Virginie 24 april 2016 - 08:58

Oooooh bedankt lieve Nele! Wat een fijn berichtje! Deze keer heb ik ook een rempedaal geïnstalleerd, nu moet ik ze gewoon nog leren gebruiken 😉
Fijne zondag!
Xoxo, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.