fbpx
Home Koude gerechten Avocado dressing
Avocado dressing

Avocado dressing

20 juni 2016

Waarom zou je kant-en-klare dressings kopen in de supermarkt als je gewoon zelf een avocado dressing kan bereiden in slechts enkele minuten? Het is pakken gezonder dan een dressing uit een potje. Bovendien zullen jouw gasten het appreciĆ«ren dat je de moeite nam om zelf een dressing te maken. Momenteel zit ik opnieuw in mijn avocado fase! Een paar keer per jaar overkomt het me en het blijft duren tot ik geen avocado’s meer kan zien šŸ˜‰

 

Zo maak je het

De avocado dressing is heel eenvoudig te bereiden. Leg de avocado in de foodprocessor en voeg vervolgens koriander, peterselie, yoghurt, water, look en limoen toe. Mix alles tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout. Zo eenvoudig is het šŸ™‚ De ingrediĆ«ntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s. Ook het recept voor de bijhorende salade vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Naast de gezonde eiersalade met avocado (zonder mayonaise) is ook het chocolade bananenbrood met avocado een veel bezocht recept op de blog.
Koriander is een heerlijk kruid die ik onder andere in het recept chili sin carne en scampi met mango salsa verwerkt heb. Limoen zorgt voor de nodige frisheid in een gerecht, zoals bij het recept aubergine rolletjes, watermeloen feta-salade deluxe en kiwi-limoen ijsjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Avocado dressing

Avocado dressing

 

AVOCADO DRESSING

Print dit recept

Ingrediƫnten

Voor de avocado dressing – Goed voor 2 Ć  3 porties

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen, het sap
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 4 eetlepels water
  • peper en zout

Voor de salade – Goed voor 2 porties

  • 2 kalkoenfilets
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 sneden brood van 1 cm
  • Parmezaanse kaas
  • sla
  • kerstomaten

Instructies

Voor de avocado dressing

Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en lepel het vruchtvlees uit met een lepel. Leg in de foodprocessor. Voeg vervolgens de koriander, peterselie, yoghurt, water, look en limoen toe aan de foodprocessor. Mix alles tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de salade

Deze combinatie vond ik persoonlijk een schot in de roos met de avocado dressing!

  1. Kook de eieren hard, spoel onder koud water wanneer klaar en laat afkoelen.
  2. Snijd het brood in blokjes.Verwarm een pan met olijfolie en/of boter en bak de broodblokjes goudbruin van zodra de pan goed heet is. Blijf bij de pan want het kan opeens heel snel gaan. Leg de croutons op een velletje keukenpapier eens goudbruin gebakken.
  3. Maak de pan schoon met wat keukenpapier om de restjes brood te verwijderen. Verwarm wat vetstof in dezelfde pan en bak de kalkoenfilet goudbruin. Haal van het vuur en snijd de kalkoenfilet in reepjes met een scherp mes. Leg even aan de kant.
  4. Was de tomaatjes, verwijder de kroon en snijd in vier. Was de sla en laat uitlekken. Verwijder de schil van de rode ui en snipper fijn. Neem de overgebleven halve avocado en snijd in dunne plakjes. Verwijder de schaal van de eieren en snijd de eieren in twee.
  5. Verdeel de sla over het bord en verdeel de croutons, kalkoenreepjes, tomaatjes, rode ui, hardgekookt eieren, avocado en Parmezaanse kaas over het bord. Werk tenslotte af met de avocado dressing. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.