Home Hapjes Aubergine rolletjes
Aubergine rolletjes

Aubergine rolletjes

9 september 2017

Het recept van de aubergine rolletjes gevuld met geroosterde groenten, smaakvolle quinoa en feta is een echt smaakbommetje! Een overload aan veggies om U tegen te zeggen. Ik vind het heerlijk om zo’n kleurrijk bord op tafel te toveren want dat wekt de appetijt onmiddellijk op. Sinds ik de kruiden en specerijen van Mill & Mortar ontdekt heb kan ik mijn gerechten nog meer diepgang geven. Naar mijn mening zou iedereen op zijn minst enkele blikjes kruiden en specerijen van Mill & Mortar in huis moeten hebben.

Voor de aubergine rolletjes koos ik voor de melange Asani Bahrat. Asani Bahrat is een kruiden- en specerijenmengeling van koriander, kaneel, komijn, gember, chili, rozemarijn en oregano en is perfect als marinade voor deze heerlijke aubergine rolletjes. Ondanks de behoorlijk lange ingrediëntenlijst valt het werk op zich heel goed mee voor dit recept.

 

Zo maak je de aubergine rolletjes

Spoel de courgette en kook zoals op de verpakking. Terwijl de quinoa kookt kan je de groenten reeds voorbereiden. Snijd de courgette in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte. Ook de courgette mag je in schijfjes van 0,5 cm dikte snijden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in 4 en druk goed plat zodat ze makkelijk gegrild kunnen worden. Rasp tot slot de wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.

Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden. Bestrijk vervolgens de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill tot ze gaar zijn. Ook de courgette, gele en rode paprika mag je grillen.

Giet de quinoa af en laat uitlekken. Vervolgens mag je de quinoa op smaak brengen met de eetlepel olijfolie, kurkuma, currypoeder en paprikapoeder.

Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg eerst de plakjes aubergine op een bord en leg vervolgens in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol tot slot de aubergines dicht.

Verdeel de veldsla samen met de overgebleven quinoa en feta over de borden. Verdeel vervolgens de gevulde aubergine rolletjes. Als laatste mag je de borden afwerken met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

 

 

Nog meer kookinspiratie

Aubergines, ik krijg er maar geen genoeg van. Probeer zeker ook eens het recept aubergine salade en salade van gegrilde courgette en aubergine.

Feta is één van mijn favoriete kaasjes. Ook in het recept watermeloen-feta salade deluxe, gevulde zoete aardappel en vegetarische rode biet burger vind je feta terug.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Aubergine rolletjes

AUBERGINE ROLLETJES

Print dit recept

Ingrediënten

2 medium aubergines, in de lengte gesneden 0,5 cm dik
5 eetlepels olijfolie
1 koffielepel Asani Bahrat (ik gebruik dit merk)
100 gram quinoa
1 eetlepel olijfolie
een snufje kurkuma (ik gebruik dit merk)
een snufje currypoeder (ik gebruik dit merk)
een snufje paprikapoeder (ik gebruik dit merk)
1/4 limoen, het sap
een halve gele paprika
een halve rode paprika
een halve courgette
1 wortel
1 lente ui
een koffielepel zwart sesamzaad
enkele takjes verse oregano
enkele takjes verse basilicum
twee handjes vol veldsla
enkele amandelennoten
4 eetlepels yoghurt
100 gram feta

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

Instructies

  1. Spoel de quinoa en kook zoals op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte.
  3. Ook de courgette mag je in schijfjes van 0,5 cm dikte snijden.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in 4 en druk goed plat zodat ze makkelijk gegrild kunnen worden.
  5. Rasp tot slot de wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.
  6. Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden.
  7. Bestrijk vervolgens de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill tot ze gaar zijn. Ook de courgette, gele en rode paprika mag je grillen.
  8. Giet de quinoa af en laat uitlekken. Vervolgens mag je de quinoa op smaak brengen met de eetlepel olijfolie, kurkuma, currypoeder en paprikapoeder.
  9. Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg eerst de plakjes aubergine op een bord en leg vervolgens in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol tot slot de aubergines dicht.
  10. Verdeel de veldsla samen met de overgebleven quinoa en feta over de borden.
  11. Verdeel vervolgens de gevulde aubergine rolletjes.
  12. Als laatste mag je de borden afwerken met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt. Eet smakelijk!

Aubergine rolletjes

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.