Home Travel & Hotspots Apero in Oudburg Gent, Patershol
Apero in Oudburg Gent, Patershol

Apero in Oudburg Gent, Patershol

29 juni 2018

Patershol, een oude wijk met een volkse ziel. Wij Gentenaars kennen deze plek maar al te goed. Het is een historische Middeleeuwse wijk in het centrum van de stad en is niet groter dan dertien straatjes en een pleintje. In die dertien straatjes en dat pleintje concentreert zich geschiedenis van vijf eeuwen terug. Patershol heeft een heuse transformatie ondergaan. Het historisch erfgoed groeit intussen uit tot een ontmoetingsplaats voor kunst- en cultuurbeminnend publiek. Maar ook wie de wereldkeuken kan appreciëren zal hier ongetwijfeld aan zijn trekken komen. Turks, Marrokaans, Italiaans, Vlaamse kost, Spaanse tapas, Franse klassiekers, Indisch, Japans, … You name it, Oudburg heeft het.

 

Patersholfeesten

Ieder jaar in augustus organiseert de oudste wijk van Gent gedurende vier dagen de Patersholfeesten. Het is een beetje zoals de Gentse feesten, maar kleinschaliger en veel gezelliger. De zomerse temperaturen vorig weekend waren ideaal terrasjesweer. Ik hou van terrasjes en aperitieven. Het is gezellig, iedereen is goedgezind en er wordt vrolijk gelachen en gekeuveld.

Ik ontdek graag steeds nieuwe zaken. Daar zal mijn blog ongetwijfeld wel voor iets tussen zitten. Rond etenstijd op zoek gaan naar een plekje om te aperitieven en liefst nog eens op een terrasje is een uitdaging. Want rond etenstijd worden natuurlijk enkel eters toegelaten op terras. Daarom was ik aangenaam verrast dat er intussen nieuwe zaken hun stekje hebben in Oudburg waar je een hele avond lang kan aperitieven. Hieronder deel ik graag drie leuke zaken met jullie waar je terecht kan voor een lekker aperitief. By the way: Oudburg is de nieuwe graslei. Mark my words.

 

Oudbar Gent

Oudbar bestaat intussen bijna twee jaar maar ik heb de kans nog niet gehad om hier te aperitieven. Deze gezellige bar springt in het oog met de gezellige houten meubels en kleurrijke kussens. Ook de meubels zijn stuk voor stuk apart. Er staan enkele kleine tapas op de kaart zodat je kan knabbelen tijdens het borrelen.

|   Waar  |   Oudburg 21, 9000 Gent

 

Oudbar Gent

 

André aperobar

In André aperobar kan je terecht voor heerlijke wijnen, bubbels, cocktails en tapas. We kozen voor een plank met Hinkelspel kazen en Alhambra charcutierie en een rosé wijn. Degene die wij gedronken hebben is heel licht van kleur en soepel in de mond. Begrijpelijk dat iedereen blijft terugkeren voor deze heerlijke rosé. Op zondag kan je hier ook terecht voor een uitgebreid ontbijt. Lijkt mij alvast heel gezellig want hun interieur is heel exotisch. Je ziet dat Ann en Andreas, de uitbaters, er iedere dag opnieuw met heel veel plezier staan.

|   Waar  |   Oudburg 90, 9000 Gent

 

André Aperobar Gent

 

Brouwbar

Brouwbar is een microbrouwerij met Gents karakter wat betekent dat het bier geserveerd wordt uit hun eigen brouwinstallatie. Er is momenteel keuze uit 6 verschillende bieren  en de uitbaters, Benjamin & Jolien, staan je met veel plezier te woord. Ik ben totaal geen bierdrinker. Wel, een Kriekse lust ik nog wel maar dat telt blijkbaar niet mee. Omdat ik me weinig kon voorstellen bij de bieren op de kaart mocht ik van Jolien de 6 verschillende soorten bieren proeven. Helaas zijn mijn biersmaakpapillen nog niet voldoende ontwikkeld waardoor ik het bittere nog steeds niet weet te appreciëren. Jolien was heel begripvol en vriendelijk en zei zelf dat ze moeilijk ons iets kon opdringen waar we nog niet klaar voor zijn. Ik heb hier dus geen drankje kunnen nuttigen maar het terras zal wel goed vol dus bierliefhebbers, there is a new hotspot in town!

|    Waar  |   Oudburg 70a, 9000 Gent

 

Brouwbar Gent

Bron foto: Brouwbar

 

Voor een apero in Oudburg ben ik dus altijd te vinden. Heb je zelf een leuke zaak ontdekt? Laat het me zeker weten zodat ik ook eens een bezoekje kan brengen!

 

Nog meer leuke hotspots

Lees zeker ook het blogartikel ‘mijn favoriete hotspots in Gent‘. In de zomer kan je bij Superette RTT terecht voor de meest heerlijke pizza’s. In een ongelooflijk kader. Sparrenbomen, feeërieke lampjes, aan het water, boomschors, … Need I say more?

Een weekendje Limburg op de planning? Bezoek zeker eens de Bloesemstreek. Je vind er heel wat lekkere adresjes, leuke activiteiten voor jong en oud en uitstekende hotels om te overnachten.

 

Liefs,
VirginieVolg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.