Home Hapjes 2 x de lekkerste dip
2 x de lekkerste dip

2 x de lekkerste dip

4 april 2019

 

Op 21 maart mocht ik samen met vier andere foodies strijden voor de titel ‘Dipping Master’. Het concept was heel eenvoudig. Voor Bugles van Lays moest iedere foodie 2 heerlijke dips ontwikkelen. Uiteraard was de foodie met 2 x de lekkerste dip de ‘Dipping Master’. Ik heb jammer genoeg niet gewonnen maar ik vond het wel een hele fijne dag.

Mijn eerste dip werd er eentje met mango als hoofdrolspeler. Magic Mango is heerlijk zomers, perfect om te serveren bij het aperitief met een grote kom Bugles. Deze dip is eveneens mijn favoriete dip!

Voor de tweede dip koos ik gerookte zalm als hoofdingrediënt, afgewerkt met dille en lente-ui. Fish and Dip is er eentje om de vingers van af te likken, al zeg ik het zelf 😉

 

2 x de lekkerste dip

Virginie Schoelinck A Spoonful of Happiness

2 x de lekkerste dip

 

 

Dip it, Fill it or Scoop it.

 

Het recept voor de dip Magic Mango & Fish and Dip vind je hieronder.

Op zoek naar nog meer dip and apero inspiratie? Lees ook: Hummus met rode biet, Hummus met dadels, Easy Prosecco Cocktail & Gin Tonic met Pompelmoes en Tijm.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Ingrediënten

MAGIC MANGO

  • 150 gram mango
  • 60 gram verse kaas
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1/4 limoen, het sap
  • snufje zout
  • snufje cayenne
  • 20 gram rode ui, fijngehakt
  • 40 gram granaatappelpitten
  • 100 gram avocado, in blokjes
  • 10 gram verse koriander, grofgehakt
  • 40 gram extra mango, in blokjes
  • zwarte sesamzaadjes, om af te werken

 

FISH AND DIP

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram zure room
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 limoen, het sap
  • 10 gram verse dille + extra voor garnering
  • 15 gram lente ui + extra voor garnering
  • een snufje peper en zout

 

 

Instructies

MAGIC MANGO

  1. Doe de mango, verse kaas, gember, limoen, zout en cayennepeper in de keukenhakker en blend tot een homogene massa.
  2. Stort het mango mengsel in een kom en voeg de rode ui, granaatappelpitten, avocado, verse koriander en mangoblokjes toe.
  3. Meng alles goed onder elkaar en werk tot slot af met sesamzaadjes, enkele granaatappelpitten en enkele blaadjes koriander. Smakelijk!

 

FISH AND DIP

  1. Neem een kom en voeg de zure room, Griekse yoghurt, limoensap, verse dille, lente-ui, peper en zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
  2. Voeg tot slot de blokjes gerookte zalm toe, meng nog eens onder elkaar.
  3. Werk af met enkele takjes verse dille en wat extra lente ui. Smakelijk!

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.